BOLLINGER BAND

Ini merupakan salah satu indicator dalam menentukan harga beli, harga jual sama ada profit atau cut lose…

John Bollinger merupakan pengasas indicator ini,

Dalam dunia saham dan forex, ramai pelabur menggunakan indicator ini dalam menentukkan harga untuk beli dan jual serta mengukur volatiliti di dalam market…

Indicator Bollinger band (BB) terdiri dari 3 garisan iaitu :
garisan biru mewakili upper BB
garisan hijau mewakili mid BB
garisan putih mewakili lower BB

Selain itu BB ini boleh digunakan untuk menentukan keadaan pasaran dalam keadaan overbought atau oversold…

secara asas kegunaannya, apabila harga cross garisan upper BB, menunjukkan keadaan pasaran overbought dan bukan masa y sesuai untuk kita entry tetapi masa untuk kita take profit. Dalam keadaan lain pula, bila berlaku overbought terutama harga cross serta close atas upper BB menunjukkan pasaran dalam keadaan uptrend/bullish.

Apabila harga cross lower BB kebawah menunjukkan kedaaan pasaran oversold dan merupakan signal untuk kita keluar atau jual atau cut lose sebelum pergi kebwah lagi. Selain itu ia menunjukkan keadaan pasaran downtrend atau bearish.

Untuk entry pula biasanya akan menggunakkan mid BB sebagai signal buy sekira harga cross ke atas atau harga menghampiri mid BB

Daripada asas teori kita sudah faham cara untuk entry yang terbaik apabila harga cross mid setelah berlaku overbought dan bersedia cut lose sekira harga cross lower BB.

Mulasaham bersedia untuk membimbing anda sehingga yakin dalam melakukan pembelian pertama dan seterusnya. Kerana, kami juga bermula seperti anda.

Membuka akaun CDS merupakan langkah terbaik untuk menjana pendapatan sampingan anda. Kami sentiasa komited untuk memberikan penjelasan tentang semua kemusykilan anda.

Buka dan jana pendapatan sekarang. Klik link ini >> Saya Mahu Jana Sekarang

Dokumen yang diperlukan untuk pendaftaran hanya salinan IC, Penyata bank Bank (muka hadapan) dan RM11 sahaja.

Kami harap anda jelas serba sedikit dengan info yang telah kami kongsikan. Jika perlukan maklumat lebih lanjut kami gembira untuk berkongsi dengan anda secara personal. Boleh klik link ini untuk berhubung terus dengan admin Mulasaham.com >>> wa.me/601110396936